maanantai 21. kesäkuuta 2010

gourmeeta arkeen - piknikkiä elämään VESPA

















Kesällä asioita oivaltaa uusin silmin ja loistavat ideat syntyvät ihan itsestään.

Meidän auto on nyt myyty, tilalle on ostettu mehevän punainen Vespa ja loppurahat sijoitetaan kokonaisen kuukauden pituiseen Vietnamin matkaan !

Ilmassa on sopivasti seikkailua ja uusia tuulia.





Viritettyjen katukiitäjien pärinä on aikaisemmin ärsyttänyt ja saanut meidät keski-ikäiset kalkkikset joskus jopa heristelemään nyrkkiäkin oman parvekkeen suojassa. Jo pelkkä koeajo Vespalla oli elämys: motoristinuoret morjestivat reippaasti liikennevaloissa ja me hikertäen takaisin uusia "frendejämme". Vespa puhuu omaa kieltään, se ei ole italia, eikä suomi, ei murre eikä slangi, mutta sitä näyttää ymmärtävän kuka hyvänsä.

Ryhtikin on parantunut vespailun myötä, Vespaa on nimittäin mahdotonta ajaa kyttyrässä. Selkä suoristuu ja pituutta tulee muutama sentti lisää heti kun punaisen kypärän hihna naksahtaa lukkoon ja Vespa hurahtaa käyntiin. Ja kuinka sattuikaan: takatarakan tavaraboxi on kuin kiinteärakenteinen piknikkori, juuri sopiva kahden herkuttelijan eväille.

Olispa vaan aina kesä !


PIKNIKLEIPÄ

pyöreä maalaisleipä
1 kesäkurpitsa
suolaa
4 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen
100 g aito saunapalvi kalkkunafilee siivuja
6 öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattipalaa
1-2 tomaattia
1 ruukkubasilika
200 g buffalonmaito-mozzarellaa
1 kovaksi keitetty kananmuna
mustapippuria myllystä

Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi ja ripottele suolaa siivujen molemmille puolille. Itketä kesäkurpitsasiivuja 15 minuuttia ja taputtele talouspyyhkeellä vesi ja suola pois. Kuumenna öljy 190 asteiseksi (öljy on 190 asteista kun leipäkuutio ruskistuu 30 sekunnissa). Uppopaista kesäkurpitsasuikaleet kullanruskeiksi.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella, valuta aurinkokuivatut tomaatit. Kuori muna ja viipaloi, nypi ruukkubasilikan lehdet.

Leikkaa leivästä kansi irti ja koverra pehmeä sisus. Pinoa täyteaineet tiiviisti kerroksittain niin että päällimmäiseksi jää mozzarellakerros, jauha myllystä mustapippuria mausteeksi. Nosta lopuksi leivän kansi paikalleen ja paista leipää 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna Leivän jäähtyä ja leikkaa tervävällä leipäveitsellä annospaloiksi, neljään osaan.

Pakkaa leipä paperipussiin tai kääri leivinpaperiin ( muovipussi pilaa rapean pinnan). Nauti piknikillä.

3 kommenttia:

  1. hauskaa juhannuspiknikkiä ja loppukesää !

    VastaaPoista
  2. Unohtui sanoa että suuret elämän muutokset on rohkeita vetoja ja vespa näyttää hienolta! Tarinoihisi jää koukkuun ja sokerina pohjalla on aina resepti, lisää vaan, kiitos.

    VastaaPoista

maistuiko vai jäitkö kaipaamaan jotain mausteita? lähetä mintulle terveisiä!