keskiviikko 15. syyskuuta 2010

gourmeeta arkeen - piknikkiä elämään OMENAPUUN ALLA






Ei mitään hätää vaikket omistaisikaan hedelmätarhaa, on nimittäin ihan sama poimitko omenat omasta pihapuusta vai kaupan hedelmätiskiltä. Nyt on omppuaika ja samalla sopiva hetki ottaa syyskesä talteen lasipurkkiin tai pakasterasiaan. Kotitekoisen omppuhillon makua ei voita mikään!

OMPPUHILLO
1 1/2 kg omenoita
1 vaniljatanko
1/2 tl jauhettua kanelia
1 dl vettä
1/2 kg hillosokeria
Kuori omenat, poista simenkodat ja pilko hedelmäliha kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa pehmeä sisus terävällä veitsenkärjellä omenalohkojen sekaan. Ripottele päälle kaneli ja lisää vettä vain sen verran että omenalohkot juuri ja juuri peittyvät. Hämmennä ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes omenat pehmenevät.

Soseuta omenat ja lisää kattilaan hillosokeri ja 1 dl vettä. Keitä vielä 10 minuuttia sekoittaen välillä.

Kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Säilytä jäähtyneitä purkkeja jääkaapissa. (Tai säilö hillo pakasterasioihin ja siirrä jäähtyneet rasiat pakkaseen).

Tarjoa lettujen ja jäätelön kanssa, tai paahtoleivän päällä, tai puuron silmänä tai...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

maistuiko vai jäitkö kaipaamaan jotain mausteita? lähetä mintulle terveisiä!