perjantai 29. tammikuuta 2010

GOURMEETA ARKEEN-PIKNIKKIÄ ELÄMÄÄN olispa jo kesä



Kunnon talvi on tosi kiva asia, luntakin on nyt niin paljon että lumilinnat rakentuvat ihan itsestään!

Silti, juuri tänä aamuna, kun katselin kesäkuvia, tuli haikea olo ja kamala ikävä kesää. Yritin asettautua lasitetulle parvekkeellekin juomaan aamuteetä, niin kuin kesällä teen joka aamu. Täytyy sanoa, että vielä vähän enemmän pitäisi osata käyttää mielikuvitusta jotta terassiaamiaisesta pystyisi oikeasti nauttimaan kymmenen asteen pakkasessa, toppavaatteet päällä.

Siirryin siis suosiolla siätiloihin. Jökötin keittiöjakkaralla, lipitin vihreää teetä ja tuijotin tietokoneen näytössä pyöriviä kesäkuvia kun ihme tapahtui. Haistoin vastaleikatun nurmikon nenässäni, oikeasti, ihan tuoreen ruohon. Ja sitten tuoksuivat suopursut ja sireenin kukat. Eikä mennyt kauaakaan kun kuulin lintujen viserryksen, laineiden liplattelun ja kesäsateen ropinan. Inventoin kuumeisesti jääkaappini varastoja ja oivalsin, että olin jo matkalla.

Pyöräytin jääkaapista löytyneistä aineksista savulohi-feta täytteen. Kesäpiknikillä se maistui pitaleivän välissä, mutta nyt täytteestä tuli paahtoleivän levite. Mega-lasillinen äidin mansikkamehua vei ajatukset lopullisesti kesätunnelmaan.

Ja nyt on kamala kiire töihin! Toppatakki niskaan, UGGit jalkaan ja ei kun kahlaamaan kohti bussipysäkkiä. Mutta hei, aurinko pilkistää jostain utupilven takaa. Kohta nämä lumet saa kyytiä ja tulee oikeasti kesä!



KYLMÄSAVU-FETAJUUSTOTÄYTE PITALEIVÄN VÄLIIN

1/2 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä
100 g lampaan- ja/tai vuohenmaidosta valmistettua fetajuustoa
150 g lohen kylmäsavuviipaleita
2 dl villirucolan lehtiä

Kuumenna auringonkukan siemeniä kuivalla pannulla kunnes siemenet paahtuvat ja niiden pinta muuttuu kuparin ruskeaksi.

Murenna feta kulhoon, silppua sekaan savulohi ja ripottele joukkoon kuumat auringonkukan siemenet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Täytä paahdetut pitaleivät kalatahnalla ja villirucolalla.

2 kommenttia:

  1. No olipas yksinkertaisen maukas resepti!En ole saanut näitä kommenttejani vielä näkyviin,joten kirjoitan myöhemmin lisää. terv. IT

    VastaaPoista
  2. kommenttilomake on vaikea löytää ja hankala käyttää mutta tekstit maistuvat ja reseptit toimivat !

    VastaaPoista

maistuiko vai jäitkö kaipaamaan jotain mausteita? lähetä mintulle terveisiä!