perjantai 2. heinäkuuta 2010

gourmeeta arkeen - piknikkiä elämään VÄRILOISTOA


















Ihan kohta alkaa kesäloma ja kaikki ajatukset pyörivät matkasuunnitelmien ympärillä. Sain jo viisumit, rokotukset, hotellivaraukset ja lentoliput järjestykseen, eikä listalla ole enää yhtään elämää suurempaa haastetta. Entäpä trooppinen paahtava aurinko ja jo valmiiksi vaaleat hiukseni? Haalistaisiko aurinko hiukset superblondiksi? Olen pikkutytöstä lähtien haaveillut tummista hiuksista ja rohkaisin lopulta mieleni: nyt tai ei koskaan!

Valitsin citymarketin värihyllystä selvästi omaa hiusväriäni tummemman; hiekan sävyn. Puolen tunnin odottelun jälkeen päässäni oli kyllä uusi sävy, vaikkei kukaan muu mitään uutta huomannutkaan. Takaisin siis citymatketiin, tällä kertaa päätin olla rohkea, vähän jo uhkarohkeakin ja valitisin melko tumman sävyn, melkein ruskean. Taas puoli tuntia odottelua, omituisen värinen mömmömassa päässä, ja lopputulos oli jotain aivan muuta! Ei tosin ruskea, vaan harmaan sinertävänä. Peilistä minua tuijotti Cruella, täydellinen halloween noita-akka!

Lippis vaan syvälle päähän ja takaisin citymarkettiin, värinpoistoaineostoksille. Harmaahapsi muuttui puolesssa tunnissa albinoksi. Siis vielä kerran hiusväriostoksille...takaisin alkuruutuun...pitkän pohdiskelun jälkeen voiton vei hiekkaakin tummempi sävy, ja lopputulos oli taas jotain muuta: oranssi! Ei nyt ihan henna-oranssi, mutta niin oranssi kuitenkin, että voisin olla Peppi Pitkätossun tai Risto Räppääjän sukulainen.

Nyt saa riittää, vaikka totutteleminen vaaleanoranssien hiusten ja jäänsiniseten silmien yhdistelmään veisikin aikansa. Espanjalaistyyliset tummat hiukset aurinkoraitoineen jää edelleen haaveeksi, mutta kukaan ei voi ainakaan väittää ettenkö olisi yrittänyt tosissani.

Pakkaan pyöräkoriin Vietnamin Lonely Planetin ja uuteen imagooni sopivat värikkäät eväät ja poljen oranssit hiukset hulmuten joen rantaan piknikille. Heissulivei, kuka sanoikaan että blondeilla on hauskempaa???


KIRJAVAT PIKKULEIVÄT

200 g voita (tai Oivariinia)
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
4-4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
300 g värikkäitä suklaarakeita (esim. M&M tai Smarties)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja kananmuna tasaiseksi tahnaksi. Lisää sekaan loputkin aineksista.

Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille reilu ruokalusikallinen taikinaa, tasoita nokeareen huippu kylmään veteen kastellun lusikan selällä.

Paista pikkuleipiä 200 asteisessa uunissa reilut 10 minuuttia, kunnes keksien reunat muuttuvat kuparinruskeiksi.

1 kommentti:

  1. Voi ei Minttu, etkö tiennyt että edellisten väriaineiden vaikutus muuttaa uutta väriäkin ! Mutta kannattaisiko jättää hiusten värjäys ammattilaisille ja keskittyä niihin asioihin mitä sinä osaat tosi hyvin: kokkaamiseen ja tarinoiden kertomiseen?! Juttujasi on mukava lukea ja reseptejäsi olen kokeillut jo 3 ja kaikki ovat onnistuneet ja maistuneet. Odotan innolla seuraavaa!

    VastaaPoista

maistuiko vai jäitkö kaipaamaan jotain mausteita? lähetä mintulle terveisiä!