torstai 18. maaliskuuta 2010

gourmeeta arkeen-piknikkiä elämään PÄÄSIÄINEN

Jälleen on se aika vuodesta kun ruokalehdet pursuavat upeita lammasohjeita.
Innostun joka vuosi, ja petyn omiin kykyihini, tai lähinnä kyvyttömyyteeni, ja taas kerran päätän, että sai olla viimeinen kerta!
Kaikkea on kokeiltu; pitkää kypsentämistä, pikapaistoa, savustuspussia, haudutusta, marinointia, parilointia... Lopputulos on valmistustavasta huolimatta jokseenkin sama; joko hajussa tai maussa on jotain todella pahasti vialla.



Meillä on nytkin pakastimessa kokonainen karitsan viulu, mutta sen jätän suosiolla muiden projektiksi. Meinaan keskittyä puhtaaseen nautintoon, varmaan sellaiseen; sokerin ja rasvan pettämättömään yhteisvaikutukseen.

Ricottajuustokakkuset ovat pikkunoitien suurta herkkua, ja sopivat pienen kokonsa vuoksi mainiosti myös pääsiäisen piknikkoriin.


RICOTTAJUUSTOKAKUT
pohja:
75g voita sulatettuna
100g digestive keksejä
1/2 sitruunan hienoksi raastettu kuori

täyte:
250g ricotta juustoa
1/2 sitruunan mehu
30 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
1 dl kuohukermaa

koristeeksi kulloinkin saatavilla olevia tuoreita marjoja,
lisäksi tarvitset 8 paperista muffinivuokaa

Hienonna keksit morttelissa tai monitoimikoneessa.

Yhdistä voisula, keksimurut ja puolet sitruunankuoriraasteesta. Sekoita keksiseos tasaiseksi massaksi ja painele vuokien pohjalle.

Mittaa kulhoon ricottajuusto, loput sitruunankuoriraasteesta, sitruunan mehu, tomusokeri, vaniljasokeri, kananmuna ja munankeltuainen. Sekoita, kunnes saat tasaisen seoksen. Vatkaa kerma vaahdoksi, kääntele varovasti juustoseokseen.

Kaada juustoseos muffinivuokiin ja paista juustokakkuja 150 asteisessa uunissa puoli tuntia. Käännä virta nollille, mutta jätä kakut muhimaan uunin jälkilämpöön vielä puoleksi tunniksi. Älä avaa uunin luukkua ennen kuin otat kakut uunista.

Nosta jäähtyneiden pikkukakkujen päälle tuoreita marjoja, tarjoa juustokakut huoneenlämpöisinä.

2 kommenttia:

  1. Hyvää pääsiäistä minttu! marinoi karitsaa pari vuorokautta punaviini/yrttiliemessä ja taputa pinta kuivaksi ennen paistamista, tee pintaan viiltoja ja työnnä lihaan valkosipulin kynsiä. Onnistuu varmasti!

    VastaaPoista
  2. Hei Minttu, Mysi Lahtisella (HESARI ruokatorstai) on perushyvä lammasohje, en muista ulkoa, mutta olen testannut ja oli helppo onnistua, löytyy varmasti Hesarin arkistoista, kokeile ihmeessä. Sinun ricotta kakut on tosi herkullisia ja erilainen idea jälkiruoaksi. Joten meillä syödään tänä pääsiäisenä Mysin ja Mintun menu! :) Hyvää pääsiäistä ja kevättä !
    t. Sirkku

    VastaaPoista

maistuiko vai jäitkö kaipaamaan jotain mausteita? lähetä mintulle terveisiä!